Rimbo tätort

Endast 45 minuter med bil från Stockholm ligger Rimbo, ett litet samhälle i Norrtäljekommun. Här bor idag bara några tusen invånare men alltfler börjar upptäcka charmen med det lilla samhället med det breda aktivitetslivet och de gröna omgivningarna. Under 1900-talet var Rimbo en knutpunkt i Roslagens järnvägsnät med spår ut i alla fyra väderstreck. 1981 kördes den sista turen och järnvägen lades ner då den inte ansågs vara lönsam längre. Idag är Rimbo mer känt för sitt breda aktivitetsutbud och sina vackra omgivningar. Här finns fina anläggningar för fotboll, hockey, tennis och handboll. Nu rustar man upp Skarsjöparken till en fullskalig aktivitetspark för alla åldrar, en satsning på friluftsliv och trygghet. Mitt i centrum finns även ett badhus med 25-metersbanor, rutschkana och en småbarnbassäng för de allra minsta. Tack vare sitt underbara läge i Roslagen bjuder Rimbo även på vidsträckta skogsområden och badvänliga sjöar som exempelvis Långsjön, Syningen och Skedviken. Det mesta du behöver i vardagen hittar du i
Rimbos stadskärna. Restauranger, caféer, apotek och ett par mataffärer. Här finns även förskolor, grundskola och goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ett bostadsområde i balans med naturen

Vi har byggt bostäder i Rimbo i många år och ser fram emot att bygga många fler. Vi har under varumärket Hemrik välkomnat familjer till radhus i Västertorp, lägenheter i Tranan vid Uppsalavägen och även i Solrosen på Korsängsvägen.

Ett bostadsområde i balans med naturen

Kommunikationer

Med endast 45 minuter i bil från Stockholm når du Rimbo. Pendlar du till exempel till Arlanda tar det dig 38 minuter, eller så fortsätter du och når Uppsala på 50 minuter. Som du förstår är Rimbo den perfekta knutpunkten för dig som pendlar. Åker du hellre buss är även de kommunikationerna goda! Med cykel tar du dig till busstationen på några minuter för att sedan ta dig vidare mot Stockholm, Norrtälje, Östhammar eller Uppsala med täta avgångar.

Kommunikationer

Service & skolor

Rimbo är som gjord för barnfamiljer. Här finns flera förskolor på promenadavstånd från centrum, som exempelvis Maskrosen, Håsta och Vallby Hage.

Allra närmast Bålbroskogen ligger Bålbro förskola med tre avdelningar för barn i åldrarna 1 – 5 år. Här finns även en förskolegård med möjlighet till en inspirerande och lärorik lekmiljö.

Nära området ligger Bålbroskolan med klasserna F-3. Skolan är nybyggd och stod klar våren 2020. Andra grundskolor i närheten är exempelvis Långsjöskolan (F-9), Vibyskolan (F-9) och Ekebyholmsskolan (F-9 och gymnasium).

Service & skolor

Natur & fritid

Rimbo är känt för sitt generösa föreningsliv och sina gröna omgivningar. Här finns anläggningar för fotboll, hockey, tennis och handboll. Mitt i centrum finns även ett badhus med 25-metersbanor, rutschkana och en småbarnsbassäng för de allra minsta. Hästnäringen är stark och strax utanför stadskärnan hittar du ridskolan Rimbo Ryttare. Och inte minst så bjuder Rimbo även på vidsträckta skogsområden och badvänliga sjöar.

Natur & fritid

Historian om järnvägssamhället

Under 1900-talet var Rimbo en knutpunkt i Roslagens järnvägsnät med spår ut i alla fyra väderstreck. 1981 kördes den sista turen och järnvägen lades ner då den inte ansågs vara lönsam längre. Under järnvägsepoken fanns det både hotellet Gyllene Hoven och järnvägsstation.

Historian om järnvägssamhället