Solbacka Strand

Livet i Solbacka Strand är ett småstadsliv där du känner dina grannar, småsnackar med personalen i matbutiken och ryktena om vad som ”händer på stan” snabbt når fram. En social trygghet, brukar vissa kalla det. Vi kallar det bara för småstadsliv.

Nu blir området komplett

I Solbacka Strand har byggnationen pågått av både flerbostadshus, parhus, villor, förskola, och vårdboende som skapar en trevlig variation av bostäder. Nu bygger vi den sista delen av området med 12 parhus och knyter därför ihop säcken.

I Solbacka Strand kan du nalka vågguppet på varma sommardagar. Barnen kan enkelt hitta kompisar naturligt i lekparken. Det räcker med att kliva utanför dörren för att hitta fina sträckor att springa på. Här är det småstadsenkelt, helt enkelt.

Nu blir området komplett

Norrtäljes stadskärna

Norrtäljes gamla stadskärna når du med en härlig promenad längs vattenbrynet utmed Norrtäljeviken. Med cykel är du framme på 5-10 minuter. Norrtälje är en klassisk svensk småstad med ett brett utbud av restauranger och shopping. Stadskärnan är berömd för sina pittoreska och historiska hus och gatumönster.

Möt växande Norrtälje Hamn via strandpromenaden som sträcker sig till Solbacka Strand. I hamnen finns det bostäder, caféer, restauranger och mötesplatser.

Norrtäljes stadskärna

Kommunikationer

Busshållplats ligger på bara fem minuters gångavstånd. Från busstorget i Norrtälje når du Stockholm, Uppsala och Arlanda under timmen. Många av bussarna erbjuder fritt Wi-Fi vilket erbjuder att arbetsdagen kan starta redan på bussen.

För dig som cyklar eller går når du smidigt Norrtäljes stadskärna via den belysta strandpromenaden.

Kommunikationer

Natur och fritid

Med ekskogen i öster, strandängen och trolsk lövskog vid viken i söder bor du intill naturen. Längs viken fortsätter ett fågelområde med spänger över våtmarker. Väl på andra sidan så är du plötsligt omgiven av svampskog, ängar, torp och grusvägar. Jogga eller promenera, men var försiktig med djur och natur!

I närheten finns det lekparker, pumptracks, discgolfbana och en multisportarena för fotboll, basket, bandy eller alldeles klassisk kull.

Att ta en tur till Norrtäljes egen skidbacke i Kvisthamra eller badhuset är klassiska helgsnöjen!

Natur och fritid

Skolor

Flera förskolor finns inom promenadavstånd och Grindskolan (F-9) är områdets närmsta skola. Hit går du och ditt barn på 10 minuter. När det är dags för barnet att gå eller cykla själv så är det bara en väg som ska korsas.

I Norrtälje finns flera skolor att välja på, från förskolor upp till gymnasieskolor med olika inriktningar.

Skolor