Skyttorp

Bara några minuters tågfärd från Uppsalas stadskärna växer ett nytt område fram i idylliska Skyttorp. Här kommer HEMRIK att bygga 49 nya radhus för alla som vill bo nytt med bullerbykänsla och utmärka kommunikationer.

Hitta lugnet och tryggheten i Skyttorp

I naturnära Skyttorp hittar du lugnet och tryggheten för hela familjen.

I Skyttorp välkomnar vi dig till ett småskaligt kvarter där radhusen noggrant placeras på tomterna för bästa läge med hänsyn till natur och omgivning. Här möter barnens första egna steg daggen på gräsmattan en junimorgon. Här spelas krocket hos grannen efter en grillkväll. Här skapas framtidens minnen.

Hitta lugnet och tryggheten i Skyttorp

Kommunikationer

Skyttorp har goda allmänna kommunikationer till Uppsala, Gävle, Tierp och Österbybruk. Upptåget med avgångar cirka två gånger i timmen dygnet runt till och från Uppsala stannar i Skyttorp. UL-buss nummer 823 som går mellan Uppsala-Österbybruk stannar vid stationen. Skyttorps station ligger 400 meter från platsen där vi planerar att uppföra dessa radhus. Mer information om det goda pendlarläget hittar du i länken till Upplands Lokaltrafik nedan.

Kommunikationer

Service & skolor

Skyttorp är ett lugnt och tryggt område som gjort för barnfamiljer! Skyttorps Skola har klasser från förskoleklass till årskurs 6. Här finns även en förskola för de yngre barnen. 

Enklare närservice hittar du på den lokala pizzerian som även passar utmärkt för ett stopp efter fotbollsträningen.

Service & skolor

Natur & fritid

Skyttorp har ett rikt föreningsliv och genom de gröna omgivningarna finns här goda möjligheter till aktivitet i naturen. I I Skyttorp finns Skyttorps IF som har lag i fotboll, bordtennis och längdskidor, en starkt bidragande faktor till gemenskapen på orten. Runt omkring Skyttorp finns även flera hästgårdar med möjlighet till ridning.

Natur & fritid

Vision om Skyttorp

Uppsala kommun har tankar om utveckla Skyttorp med sitt attraktiva läge och närhet till natur och kommunikationer.

Vision om Skyttorp

Skyttorps historia

Skyttorps historia består till största del av att det tidigare legat ett sågverk på orten. Namnet Skyttorp härrör troligen från 1600-talet då en person som kallades ”Mats Skytt” var anställd som jägare vid Salsta. Mats Skytt bodde i ett torp som kallades Skyttorps gård. 

Järnvägen kom till Skyttorp redan 1874 med ett växlingsspår för utlastning av skogsprodukter. 

Skyttorps historia