Bålbroskogen

Bara några minuters promenad från Rimbos kärna växer ett nytt område i skogsområdet Bålbroskogen. När allt är klart kommer området att rymma 260 lägenheter och 32 radhus. Bakom flerbostadshusen står Credentia och bakom radhusen står varumärket HEMRIK. I Rimbo bor idag bara några tusen personer men allt fler börjar upptäcka fördelarna med att bo här. Här hjälps man åt, skjutsar varandras ungar, lånar ut borrmaskinen och spontan-bjuder-över grannarna på grillkväll.

Ett bostadsområde i balans med naturen

Bålbroskogen byggs i balans med naturen. Arkitekturen i området bjuder på variation i material, takvinklar och antal våningar. Det nya bostadsområdet ska harmonisera med det befintliga villakvarteret på andra sidan Rånäsvägen genom att två-våningshusen byggs närmast villorna och fyra- till femvåningshusen närmast skogen.

Radhusen utmärker sig exteriört genom sina stora fönster och generösa uteplatser i flera väderstreck. De har en varierande färgsättning i dova kulörer som ger varje hus sin egen karaktär.

Ett bostadsområde i balans med naturen

Gröningen bjuder in till lek

Områdets mittersta del kallas Gröningen och blir en landskapsarkitektritad bostadsgård som enkelt nås av alla boende. Tänk dig en gemensam, grön oas mellan husen med lekplats, boulebana, dagvattendamm plus bord och bänkar för mysiga fikastunder. Underbart, inte sant? Precis så fint blir det.

Gröningen bjuder in till lek

Kommunikationer

Med endast 45 minuter i bil från Stockholm når du Rimbo. Pendlar du till exempel till Arlanda tar det dig 38 minuter, eller så fortsätter du och når Uppsala på 50 minuter. Som du förstår är Rimbo den perfekta knutpunkten för dig som pendlar. Åker du hellre buss är även de kommunikationerna goda! Med cykel tar du dig till busstationen på några minuter för att sedan ta dig vidare mot Stockholm, Norrtälje, Östhammar eller Uppsala med täta avgångar.

Kommunikationer

Service & skolor

Rimbo är som gjord för barnfamiljer. Här finns flera förskolor på promenadavstånd från centrum, som exempelvis Maskrosen, Håsta och Vallby Hage.

Allra närmast Bålbroskogen ligger Bålbro förskola med tre avdelningar för barn i åldrarna 1 – 5 år. Här finns även en förskolegård med möjlighet till en inspirerande och lärorik lekmiljö.

Nära området ligger Bålbroskolan med klasserna F-3. Skolan är nybyggd och stod klar våren 2020. Andra grundskolor i närheten är exempelvis Långsjöskolan (F-9), Vibyskolan (F-9) och Ekebyholmsskolan (F-9 och gymnasium).

Service & skolor

Natur & fritid

Rimbo är känt för sitt generösa föreningsliv och sina gröna omgivningar. Här finns anläggningar för fotboll, hockey, tennis och handboll. Mitt i centrum finns även ett badhus med 25-metersbanor, rutschkana och en småbarnsbassäng för de allra minsta. Hästnäringen är stark och strax utanför stadskärnan hittar du den populära ridskolan Rimbo Ryttare. Och inte minst så bjuder Rimbo även på vidsträckta skogsområden och badvänliga sjöar.

Natur & fritid

Vision om Bålbroskogen

Norrtälje kommun har tankar om Bålbroskogen som ett attraktivt läge med stora möjligheter med sin närhet till natur, service och kommunikationer.

Vision om Bålbroskogen

Historian om järnvägssamhället

Under 1900-talet var Rimbo en knutpunkt i Roslagens järnvägsnät med spår ut i alla fyra väderstreck. 1981 kördes den sista turen och järnvägen lades ner då den inte ansågs vara lönsam längre. Under järnvägsepoken fanns det både hotellet Gyllene Hoven och järnvägsstation.

Historian om järnvägssamhället